tiistai 19. tammikuuta 2010

Patakukko on ollut kiekumatta..


PATAKUKKO

1KG MUIKKUJA TAI PIENIÄ AHVENIA PERATTUNA
350G RAIDALLISTA SIANKYLKEE
2 SIPULIA
1 VALKOSIPULIN KYNSI (JOS HALUAA )
RIPAUS VALKOPIPPURIA
SUOLAA
N.1/2DL VETTÄ

KUORI:


1DL VETTÄ
1/2TL SUOLAA
2RKL ÖLJYÄ
2 1/2DL RUISJAUHOJA
VOITA VOITELUUN

HIENONNA SIPULI .
PERKAA JA HUUHTELE KALAT.
LADO VUOKAAN KERROKSITTAIN LIHAN KANSSA, PISTÄ VÄLIIN SUOLAA
JA PIPPURIA JA SIPULIA.
TEE TAIKINA NOPEASTI ,SEKOITTAMALLA VETEEN ÖLJY JA JAUHOT, ALUSTA KIINTEÄ TAIKINA.
TEE TAIKINASTA LEVY JOLLA PEITÄT KALA/LIHA VUOKAN.
PAINELE TIIVIISTI REUNOJA VASTEN TAIKINA JA PISTÄ HAARUKALLA REIKIÄ.
VOITELE SULATETULLA VOILLA JA PISTÄ LÄMPIMÄÄN UUNIIN 200 ASTETTA, PUOLEKSI TUNNIKSI.
ALENNA LÄMPÖ 150 JA ANNA MUHIA PEHMEÄKSI 3-4 TUNTIA, VÄLILLÄ VOIDELLEN SULATETULLA VOILLA.

Peitä foliolla jos meinaa tummua liikaa.
On minulle mieluinen ruoka, näin savolaisena.
Kalakukon teko vaatiikiin jo enemmän aikaa, tämä on helppo versio siitä.
Pienet muikut kysyy nopeamminkin.
Varsinaisen kalakukon ohje löytyy myöskin profiililla peetu1, linkistä:http://kotikokki.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!