sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Elämäni piirakka



LOHI - PARSAKAALIPIIRAKKA

1 1/2dl maitoa
1/4 palaa hiivaa
1/2tl suolaa
1dl ruisjauhoja
n.3dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä

TÄYTE:

1 parsakaali
3 kevätsipulia tai 1 kuivattu
1/2 nippua tilliä
sitruunapippuria
yrttisuolaa
2 munaa
2dl kuohukermaa
300g lohikuutioita
1 1/2dl juustoraastetta

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva.
Lisää suola ja jauhot ja alusta taikian kimmoisaksi (itse tein sen leipäkoneella)
Lisää lopuksi öljy.
Anna kohota puolisen tuntia.
Leikkaa parsakaali paloiksi, otan itse kannan pois, en tykkää siitä.
Keitä suolavedessä muutamia minuutteja ja valuta ne.
Poista taikinasta ilmakuplat ja painele se piirakka vuokan pohjalle ja reunoille.
Asettele kalapalat ja parsakaalit päälle.
Mausta sitruunapippurilla ja yrttisuolalla.
Hienonna sipulit ja tilli ja ripottele joukkoon.
Sekoita keskenään munat ja kerma sekä juustoraaste ja kaada seos täytteiden päälle.
Paista 175 astetta noin 45-50 min kunnes täyte on hyytynyt ja pohja on kypsä.

Mies kehui tämän maasta taivaaseen, joten oli pakko hiukka maistaa itsekin, ihan vähän vaan, ja joo, tätä tullaan tekemään meillä enemmänkin.
On nyt kinkkupiirakan, jauhelihapiirakan ja tonnikalapiirakan kanssa meidän perheen kesto suosikki. Lisää ohjeita profiililla peetu1 vieressä olevasta linkistä :http://kotikokki.net

2 kommenttia:

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!