keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Keväiseen kahvipöytään








KEVÄINEN PERSIKKA-RAHKATORTTU

400g kaupan murotaikinaa tai omaa tekemää
1tlk maitorahkaa
2dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1 raastettu sitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
3/4dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tlk persikoita
1dl vettä
1/2dl hyytelösokeria

Painele murotaikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Pistä jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
Sekoita siis rahka,kerma, munat, mehu, sitruunan kuori,
sokeri ja vanilliinisokeria.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
Paista uunin alatasolla 30min.
Anna tortun jäähtyä.
Valuta sillä välin persikat hyvin ja viipaloi.
Asettele tortun päälle sievästi.
Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen.
Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta pois ja anna jäähtyä pari minuuttia.
Kaada persikoitten päälle.
Anna hyytyä ja irrota vuoka.

Tarjoile kakku kylmänä, silloin on parhaimmillaan.
Teimpä siis Matin päiväksi tänään tätäkin.
Jos haluat tehdä oman pohjan, kipaise kotikokkiin, johon laitan ohessa linkin,
Minulla on siellä murotaikina, ihan tuolla nimellä löytyy, ja profiili peetu1 : http://kotikokki.net


2 kommenttia:

  1. Pampula, kivaa, kyllä se onkin just niin hyvää, että, aoinkin laittaa sen taas linkkinä ensviikon postaukseen.
    Kivakun pidit!

    VastaaPoista

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!