tiistai 2. helmikuuta 2010

Hernekeittoa Laskiaiseksi




HERNEKEITTO

2 1/2l vettä
n.4dl herneitä
1 sianpotka, käy myös savustettu
suolaa
muutama maustepippuri
ripaus meiramia
(pieni valkosipulin kynsi)


Laita herneet likoamaan yöksi veteen.
Keitto keitetään liotusvedessään
lisäten potka mukaan kokonaisena.

Kun potka on kypsynyt, otetaan se pois sivuun,
ja paloitellaan.
Liha on kypsää kun alkaa irrota luista hyvin.

Keitto saa kypsyä, muhia hiljalleen 2-3 tuntia.
kunnes se soseutuu hyvin ja herneet on yhtenäisiä, eivätkä juuri erotu toisistaan.

Maustetaan ja nostetaan lihapalat loppuvaiheessa mukaan.

Pian on ,viikon päästä laskiaisen aikaa, ja ihanat sopat on monessa kotikeittiössä silloin porisemassa. Meillä tehdään tänään. Kyllä omatekoista soppaa ei voita mikään.
Hiljalleen se itsestään muhii, voi tehdä muita askareita sillä aikaa,
ja mäen laskun jälkeen on lämmin soppa valmis.
Meilläkin mennään ulkoilemaaan, soppa valmistuu silläaikaa itsestään.
Hyvää ruokahalua ,lisää ohjeita linkistä: http://kotikokki.net

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Olet taas tehnyt hyvää ruokaa, siis hernekeittoa. Harmi vaan kun se kestää kauan valmistua. Mutta kyllä sitä kannattaa odottaa. Minäkin pidän hernekeitosta, niinkuin itse sanoit itsetehty on parasta!
    Terv: ainora

    VastaaPoista
  2. Hernekeitto on jees!
    Mutta sehän kiehuu itekseen hiljalleen, siinä voi tehdä ihan mitä vain sillä aikaa.
    Otimme vähän etu ottoa laskiaisesta, ja tahtosin tehdä jo keittoa.
    Kyllä se on sitten hyvää, kun ite tekee, ja reilusti lihaa, potka on kyllä parasta.
    Ei muuta kuin tekemään ainora, sehän on helppoa.
    Ja mukavaa päivän jatkoa sinulle :)

    VastaaPoista

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!