lauantai 27. helmikuuta 2010

Kalasta voileipiä







LOHIVOILEIVÄT

1 vuokaleipä vaalea
n.300g kylmäsavustettua lohta
floraa tai jotain levitettä
tilliä
100g katkarapuja
mausteyrttejä:
persiljaa
tilliä,
kirveliä

Leikkaa vuokaleipä pitkittäin viipaleiksi ja voitele ne.
Hienonna tilliä oikein hienoksi ja ripottele leipien päälle.
Leikkaa valmiiksi annosleiviksi, mutta
jätä leivät kiinni toisiinsa, etteivät pääse kuivahtamaan.
Peitä kelmulla ja säilytä viileässä.

Jos tarjoilet ne myöhemmin,
tämän kaiken siis voit tehdä etukäteen ja
kun on pian tarjoilun aika koristele.
Aseta joka leivälle lohta viipale ja koristele reunat
katkaravuilla ja yrteillä.

Kalanystävän voileipiä.
Voileivät on hyvä säilyttää viileässä kelmun alla,
ja hiukan tekeytyneenä ne maistuvatkin aina paremmalta :





2 kommenttia:

  1. Ihanan hyviä voileipiä olet tehnyt. Pitäisi itsekin tehdä. Jos saisin samanlaisia!
    T:ainora

    VastaaPoista
  2. Kiitos ainora :)
    Mutta olempa nähnyt voileipäkakkusi, että sinä sitä varmasti osaatkin tehdä kauniita :)
    Nää nyt on vaan tälläsiä kokeiluja..

    VastaaPoista

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!