sunnuntai 29. elokuuta 2010

Säilötään kurkkuja


Nyt alkaa olla jo aika tehdä Seijastiinan
kurkkusäilykkeitä,
valkosipulisia,

ja miehelle ilman sitä.
Voi hyvänen aika
kun tilli tuoksuu hyvälle,
oikein kruunutilliä kaupasta ostin.
Kurkkuja 2kg.
Vesi kielellä täytyy ensin laittaa
ihan ekaksi hölskykurkkuja
heti
ruuan kera popsittavaksi,
niitten ohje löytyy täältä
Pistän tuon jääkaappiin mehustumaan
ja alan viipaloida yön yli liottamiani kurkkuja
säilöntää varten.


Maustekurkkujen ohje löytyy taasen: täältä
 Toisen kerran voisin tehdä myös
ette arvaa miten ne ompi hyviä!
Vielä ajattelin tehdä,
kuten viimekin vuonna,
Täytyy sanoa, 
että namskista,
kyllä on omat tekemät parasta,
ja kun reilusti tekkee,
kyllä mulla ihan tänne asti riitti
entiset säilönnät.

Punaisista juurista, kuten tykkään
sanoa,
tehdään vielä parit purkit
Kyllä passaa noilla ruuan kanssa herkutella
ja meidän pesueessa ainakin suosittuja.

Omenasosetta ja aurinkohilloa laitetaan 
vielä, mutta se onkin toinen juttu,
ja kerron siitä myöhemmin.

18 kommenttia:

  1. Taalta ei kaupasta saa avomaan kurkkuja... Tykkaisin kovasti laittaa kurkkusailykkeita.

    VastaaPoista
  2. On meilläkin hölskytyskurkkuja tehty, ovat tosi hyviä. Maukkaita ja etikkaisia, mikäs sen parempaa!

    VastaaPoista
  3. Tuula, no voihan harmitus, kyllä muistat varmaan ,miten makoisia *omista* tulee, tuossa ne odottaa vielä paloittelua.
    Ja nuo on hyviä ohjeita, itse pidän valkosipulikurkuista eniten ,lurps :)

    VastaaPoista
  4. Maria, kyllä ne on hyviä, mutten laita hölskykurkkuihin etikkaa, toiset laittaa ,minä en :D

    VastaaPoista
  5. Valkosipuliversio onkin hyvää ;) Mulla ei ole oikein säilytyspaikkaa noille, mutta ei ne kyllä kauaa säilykään...

    VastaaPoista
  6. Ihan vesi tuli kielelle kuvia katsellessa ja ohjeita lukiessa. Eilen ostin valmiita valkosipulikurkkuja, uuden sadon maustekurkut olivat loppuneet. Taidanpa kokeilla itse tehdä kurkkusäilykettä, tillit on omasta takaa :)

    VastaaPoista
  7. Kylläpä tuli lapsuus mieleen, kun kurkkuja hölskyteltiin kahden kahvilautasen välissä.

    VastaaPoista
  8. Sinä olet herkkupuuhissa. Minä olen jo syönyt kurkut, ei jäänyt säilöttäväksi. Kiva kun laitoit ohjelinkkejä. Hyvää sunnuntaita! Mitähän se aurinkohillo on? , odottelen ohjetta. (Lähden huomenna reissuun, en ole koneella moneen päivään.)

    VastaaPoista
  9. Elisa, jeps, minullakin menee valkosipulikurkut ekaksi, ei ne säily, NIIN just, kun menee parempiin suihin, minulla toinen jääkaappi, mihin säilön oikein tavaraa :)

    VastaaPoista
  10. Markka,kokeile ihmeessä, helppoa se on, ja mulla alkaakin jo etikkaliemi kiehahtaa, ei muuta kuin säilömään, omat on JEES! :D

    VastaaPoista
  11. Heleena, niin, kahden lautasen välissä parasta, ja kyllä maistuu hyvälle, taidan tehdä lisää niitäkin, mei kertaheitolla :)

    VastaaPoista
  12. Sisko, laitan aurinkohilloa ensi viikolla, ohjeet tulee sitten.
    Mukavaa matkaa, turvallista matkaa myöskin :)

    VastaaPoista
  13. Ny tuli äiti mieleen.
    Kaupassa ei voi kurkkutynnyrin ohi astella ostamatta. Siinä on minun säilöntäosuuteni : )

    VastaaPoista
  14. Mayo, me kyllä sitä minäkin vielä vilkuilen kaupan kurkkutynnyreitä, omat kurkut saa muhiskella ainakin kuukauden :)

    VastaaPoista
  15. Hannelen paratiisi, makuja on monenlaisia, niinkuin kurkuissakin, kuten ihmisillä, nams kaikin tavoin :P

    VastaaPoista
  16. Hei,ihanaan blogiin tupsahdin :D Olen täällä nauttinut kuvistasi,käsitöistäsi ja mietteistäsi, nautinnollista luettavaa :D

    VastaaPoista
  17. Tuula, kiitos kovasti, jos tykkäät.
    Mukavaa alkavaa viikkoa :)

    VastaaPoista

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!