Nyt alkaa olla jo aika tehdä Seijastiinan
kurkkusäilykkeitä,
valkosipulisia,
ja miehelle ilman sitä.
Voi hyvänen aika
kun tilli tuoksuu hyvälle,
oikein kruunutilliä kaupasta ostin.
Kurkkuja 2kg.
Vesi kielellä täytyy ensin laittaa
ihan ekaksi hölskykurkkuja
heti
heti
ruuan kera popsittavaksi,
niitten ohje löytyy täältä
Pistän tuon jääkaappiin mehustumaan
ja alan viipaloida yön yli liottamiani kurkkuja
säilöntää varten.
Maustekurkkujen ohje löytyy taasen: täältä
Toisen kerran voisin tehdä myös
ette arvaa miten ne ompi hyviä!
Vielä ajattelin tehdä,
kuten viimekin vuonna,
Täytyy sanoa,
että namskista,
kyllä on omat tekemät parasta,
ja kun reilusti tekkee,
kyllä mulla ihan tänne asti riitti
entiset säilönnät.
Punaisista juurista, kuten tykkään
sanoa,
tehdään vielä parit purkit
Kyllä passaa noilla ruuan kanssa herkutella
ja meidän pesueessa ainakin suosittuja.
Omenasosetta ja aurinkohilloa laitetaan
vielä, mutta se onkin toinen juttu,
ja kerron siitä myöhemmin.
Omenasosetta ja aurinkohilloa laitetaan
vielä, mutta se onkin toinen juttu,
ja kerron siitä myöhemmin.
Taalta ei kaupasta saa avomaan kurkkuja... Tykkaisin kovasti laittaa kurkkusailykkeita.
VastaaPoistaOn meilläkin hölskytyskurkkuja tehty, ovat tosi hyviä. Maukkaita ja etikkaisia, mikäs sen parempaa!
VastaaPoistaTuula, no voihan harmitus, kyllä muistat varmaan ,miten makoisia *omista* tulee, tuossa ne odottaa vielä paloittelua.
VastaaPoistaJa nuo on hyviä ohjeita, itse pidän valkosipulikurkuista eniten ,lurps :)
Maria, kyllä ne on hyviä, mutten laita hölskykurkkuihin etikkaa, toiset laittaa ,minä en :D
VastaaPoistaValkosipuliversio onkin hyvää ;) Mulla ei ole oikein säilytyspaikkaa noille, mutta ei ne kyllä kauaa säilykään...
VastaaPoistaIhan vesi tuli kielelle kuvia katsellessa ja ohjeita lukiessa. Eilen ostin valmiita valkosipulikurkkuja, uuden sadon maustekurkut olivat loppuneet. Taidanpa kokeilla itse tehdä kurkkusäilykettä, tillit on omasta takaa :)
VastaaPoistaKylläpä tuli lapsuus mieleen, kun kurkkuja hölskyteltiin kahden kahvilautasen välissä.
VastaaPoistaSinä olet herkkupuuhissa. Minä olen jo syönyt kurkut, ei jäänyt säilöttäväksi. Kiva kun laitoit ohjelinkkejä. Hyvää sunnuntaita! Mitähän se aurinkohillo on? , odottelen ohjetta. (Lähden huomenna reissuun, en ole koneella moneen päivään.)
VastaaPoistaElisa, jeps, minullakin menee valkosipulikurkut ekaksi, ei ne säily, NIIN just, kun menee parempiin suihin, minulla toinen jääkaappi, mihin säilön oikein tavaraa :)
VastaaPoistaMarkka,kokeile ihmeessä, helppoa se on, ja mulla alkaakin jo etikkaliemi kiehahtaa, ei muuta kuin säilömään, omat on JEES! :D
VastaaPoistaHeleena, niin, kahden lautasen välissä parasta, ja kyllä maistuu hyvälle, taidan tehdä lisää niitäkin, mei kertaheitolla :)
VastaaPoistaSisko, laitan aurinkohilloa ensi viikolla, ohjeet tulee sitten.
VastaaPoistaMukavaa matkaa, turvallista matkaa myöskin :)
Ny tuli äiti mieleen.
VastaaPoistaKaupassa ei voi kurkkutynnyrin ohi astella ostamatta. Siinä on minun säilöntäosuuteni : )
Mayo, me kyllä sitä minäkin vielä vilkuilen kaupan kurkkutynnyreitä, omat kurkut saa muhiskella ainakin kuukauden :)
VastaaPoistaminä syön kurkut sellasenaan
VastaaPoistaHannelen paratiisi, makuja on monenlaisia, niinkuin kurkuissakin, kuten ihmisillä, nams kaikin tavoin :P
VastaaPoistaHei,ihanaan blogiin tupsahdin :D Olen täällä nauttinut kuvistasi,käsitöistäsi ja mietteistäsi, nautinnollista luettavaa :D
VastaaPoistaTuula, kiitos kovasti, jos tykkäät.
VastaaPoistaMukavaa alkavaa viikkoa :)