keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Tonnikalasta tulee aivan mielettömän hyvä piiras




TONNIKALAPIIRAS




150g voita
2dl vehnäjauhoja
1dl hiivaleipäjauhoja
1/2tl suolaa
4rkl kylmää vettä

TÄYTE:

1prk tonnikalaa purkissa
1 pieni sipuli
1/2prk tomaattimurskaa
1 kynsi valkosipulia murskattua
mustapippuria
suolaa
2rkl vehnäjauhoja
2dl juustoraastetta

Nypi voi , jauhot ja suola ryynimäiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Laita kelmussa jääkaappiin tasautumaan.
Kuullota sipuli tonnikalapurkin liemessä lisää tonnikala
ja kiehauta.
Lisää tomaattimurska ja valkosipuli ja anna hautua 10min.
Lisää vehnäjauhot pieneen vesitilkkaan sekoitettuna.
Anna muhia vielä noin 5min.
Mausta maun mukaan pippurilla ja suolalla.
Painele taikina piirasvuokaan
kaada täyte päälle ja lisää pinnalle juustoraaste.
Paista 175astetta noin 35-40min.

Tämä piirakka kuuluu suosituimpiin piirakkoihini, ja tuleekin tehtyä
aika usein. On aivan ihastuttava illanistujaisiin tai vaikka tuliaisiksi.
Valkosipuli ei ole välttämätön mutta
minusta se terästää mukavasti tässä.
Pohja on miellyttävä pehmeä ja murea samalla.
Iltapalaksi tänään meillä :) http://kotikokki.net


4 kommenttia:

  1. Tämän minäkin aion tehdä iltapalaksi joskus kun tulee vieraita. En ole ennen tehnyt, aina se jää vaan aikomukseksi.En usko onnistuuko se minulta niin hyvin kuin sinulta. Mutta yritän.
    Hyvää jatkoa sinulle.:)
    t: ainora

    VastaaPoista
  2. Tottakai se onnistuu, piirakat on yleensäkin helppoja tehdä.
    Taikina on helppo käsitellä, tulee murea, ja minun himotus on koko piirakka :)

    VastaaPoista
  3. Olen tehnyt piirakoita aina joskus, tämän kuitenkin teen seuraavaksi.Uskon kun sanot sen olevan herkullisen:)

    VastaaPoista
  4. Kyllä kiitos, se on hyvää!
    Valkosipuli on kyllä tuossa oltava,ei liikaa mutta mauksi :)
    Pehmeä hyvä piiras, ja mukava tehdä :)

    VastaaPoista

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!