keskiviikko 10. maaliskuuta 2010
Tonnikalasta tulee aivan mielettömän hyvä piiras
TONNIKALAPIIRAS
150g voita
2dl vehnäjauhoja
1dl hiivaleipäjauhoja
1/2tl suolaa
4rkl kylmää vettä
TÄYTE:
1prk tonnikalaa purkissa
1 pieni sipuli
1/2prk tomaattimurskaa
1 kynsi valkosipulia murskattua
mustapippuria
suolaa
2rkl vehnäjauhoja
2dl juustoraastetta
Nypi voi , jauhot ja suola ryynimäiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Laita kelmussa jääkaappiin tasautumaan.
Kuullota sipuli tonnikalapurkin liemessä lisää tonnikala
ja kiehauta.
Lisää tomaattimurska ja valkosipuli ja anna hautua 10min.
Lisää vehnäjauhot pieneen vesitilkkaan sekoitettuna.
Anna muhia vielä noin 5min.
Mausta maun mukaan pippurilla ja suolalla.
Painele taikina piirasvuokaan
kaada täyte päälle ja lisää pinnalle juustoraaste.
Paista 175astetta noin 35-40min.
Tämä piirakka kuuluu suosituimpiin piirakkoihini, ja tuleekin tehtyä
aika usein. On aivan ihastuttava illanistujaisiin tai vaikka tuliaisiksi.
Valkosipuli ei ole välttämätön mutta
minusta se terästää mukavasti tässä.
Pohja on miellyttävä pehmeä ja murea samalla.
Iltapalaksi tänään meillä :) http://kotikokki.net
Tunnisteet:
suolaista purtavaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämän minäkin aion tehdä iltapalaksi joskus kun tulee vieraita. En ole ennen tehnyt, aina se jää vaan aikomukseksi.En usko onnistuuko se minulta niin hyvin kuin sinulta. Mutta yritän.
VastaaPoistaHyvää jatkoa sinulle.:)
t: ainora
Tottakai se onnistuu, piirakat on yleensäkin helppoja tehdä.
VastaaPoistaTaikina on helppo käsitellä, tulee murea, ja minun himotus on koko piirakka :)
Olen tehnyt piirakoita aina joskus, tämän kuitenkin teen seuraavaksi.Uskon kun sanot sen olevan herkullisen:)
VastaaPoistaKyllä kiitos, se on hyvää!
VastaaPoistaValkosipuli on kyllä tuossa oltava,ei liikaa mutta mauksi :)
Pehmeä hyvä piiras, ja mukava tehdä :)