tiistai 27. heinäkuuta 2010

Päiväperhoja ja leppäkerttuja

Liuskaperhonen


Amiraali

Suruvaippa

Sitruunaperhonen

Lanttuperhonen

Nokkosperhonen


Ja ihanat leppäkertut

12 kommenttia:

 1. Paljon perhosia tänä kesänä. Joskus oli uutinen, että perhoset katoavat. Onneksi se ei pidä paikkaansa.

  Monta kaunista lajia löysitkin : )

  VastaaPoista
 2. Mayo, niimpä, tänä kesänä olen nähnyt valtavasti eri perhos lajeja, sinisiipiä vaikka kuinka monenlaista.Ritariperhonen on havaittu j. n.e. Tässähän nyt on vaan osa kuvatuistani, neitoperhoa vielä odottelen, niin kesäni perhosten suhteen olisi näin täydellinen.
  Liekkö perhosbaarini ansiota? :D

  VastaaPoista
 3. Saat varmasti laittaa osan havainnoistasi perhosbaarisi piikkiin, mutta kyllä on paljon perhosia tänä kesänä. Olen nähnyt sinisiipiä ja kultasiipiä todella paljon.

  VastaaPoista
 4. Maria, aivan niin!
  Pikkuiset sinisiivet on kauniita ja vilkkaita, mutta joitakin sai aina kuvattua ja kultasiipiä myös, mutta niitä en kuvannut, kun en ennättänyt :)

  VastaaPoista
 5. Mutta missä on kaikki leppäkertut. Minun kukkapenkkini yleensä vilisee niitä, tänä kesänä en ole nähnyt yhtään. Onkohan se tämä kuumuus ja kuivuus joka niitäkin vaivaa.

  VastaaPoista
 6. Sude, moiks pitksät aikaa!
  Ne on täällä! ;D
  Mutta oikeesti, nyttemmin minäkin vasta ekoja olen nähnyt, ja nuo leppäkertut on kuvattu nyt sillä loittorenkaalla, jos vaikka Manna täällä pistäytyy!

  VastaaPoista
 7. moikkaste, kovasti on perhosia tänä vuonna. eilen näin elämäni ensimmäisen järvikoisan ja horsmakiitäjän toukan.
  Kauniita ovat perhosesi ja vähän ajattelinkin, että leppikset on apurilla :) eikös ole ihana, saa pienet yksityiskohdat näkyviin.

  VastaaPoista
 8. Manna, Manna sinua odottelinkin, kuuleppas, mukavaa on *apurilla* kuvailu, mutta ei oikein tahdo onnistua vielä esim. kukkien heteitten ja keskustojen kuvaus, huoh.. oliskohan se kuitenkin se ihan oikea objektiivi hommattava?
  Perhoisia on paljon ,on se vähän ihanan lämpimän kesänkin ansioita , toukat on tärkeitä, uh, en oikein vaan niitä kestä...
  Jätän niitten tarkkailun muille :D
  Joku ihme kammo niihin ollut aina :(

  VastaaPoista
 9. huokaus ...
  kuinka kauniita kuvia!
  Marraskuussa tarvitsemme kesäkuvistasi revanssin mielen piristykseksi harmauteen.
  Virkeää unikeon ehtoota!

  VastaaPoista
 10. Tarina, kiitti!
  Perhoset pitää meidät kesässä kiinni kynsin hampain!
  Ei tullut onneksi koko loppuvuodeksi unikekoa, kun nousin jo viideltä. heh..
  Mutta sitä samaa sinullekin Tarina, onkos tarinoita, käyn kohta kurkkaamassa :D

  VastaaPoista
 11. seijastiina, vähän lomailin ja nyt palailin. Kuule, laskeppa tarkkaan se etäisyys, mikä on optimi sille yhdistelmälle. Siis kohteeseen. Muista, että se mitataan kennosta eli rungosta, ei suinkaan linssin päästä... sisua, sisua ja sitä sulla riittää. Tokihan on erillinen, valovoimainen, kiinteäpolttovälinen linssi, kuin zoomiin kytketty, hiukka eri asia. Yhdistelmä vain vaatii enemän opettelua sekä tarkennusta. Mulla on samat linssit kuin sulla ja ilman makroakin saa (oikealla välimitalla)heteistä ym tarkkoja kuvia!

  VastaaPoista
 12. Jeps, ihana Manna, kiitos taas hyvistä ohjeista, harjoitellaan ja taas harjoitellaan, ja eihän meillä ole mitään kiirettä ,kun lähdetään noita makrokuvia ottamaan..huoh.. vaikka muuten kiire onkin.. Lomaile sinä, ihanaa on nyt ollutkin lomailla.
  Ihana että jaksat aina vinkkejä antaa ja hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!