keskiviikko 9. kesäkuuta 2010
Mansikoita ja kermavaahtoa
Kesällä pistetään suu makeaksi mansikoista.
Kerman kera siitä saa kaksinverroin parempaa.
Mansikat on Bulgariasta vielä mutta makeita.
Kakkukerman voi laittaa ihan ilman mantelijauhettakin,
minä halusin jotain erilaista.
Ohje on jostakin lehdestä joskus napattu,
ja nyt halusin kokeilla.
Ihanan pehmeä suussa sulavahan tästä tulee,
kun on perunajauhoa näinkin paljon, ihastuttava minusta!
KESÄPÄIVÄN MANSIKKAKAKKU
200g pehmeää voita
2 1/2dl sokeria
3 munaa
1 3/4dl perunajauhoja
1 1/4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2tl inkivääriä
Kostutukseen : sitruunajuomaa tai appelsiinimehua
Täyte: mansikkaviipaleita ja 1prk eli 2dl kuohukermaa vatkattuna, sekä 1/2dl
mantelijauhetta
tai vaihtoehtoisesti voi käyttää mantelin sijaan sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan.
Koristeluun mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä
Voitele kuivakakku vuoka ja korppujauhota.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet ja lisää käännellen taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 astetta noin 40min.
Jäähdytä kakkua vuokassa hiukan ja kostuta sitruunajuomalla.
Kumoa tarjoiluvadille ja anna jäähtyä.
Sekoita vatkattuun kermaan mantelijauhe
saa olla aika löysää tuo kerma.
Täytä kakun keskusta mansikkaviipaleilla ja kermalla.
Koristele.
Anna makujen tasaantua jääkaapissa hetki ja eikun syömään!
Löytyy myös täältä profiililla peetu1.
Tunnisteet:
leivonta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi nyt hyvänen aika kun näyttää HYVÄLTÄ! Minulla on täällä melkein kieli poskella kun piti tulla tuota herkkukuvaa katsomaan! :)
VastaaPoistaKiitos Marika! :D :D
VastaaPoistaTässä juuri aamupalaksi, vaikkei niin terveellinen aamupala olekaan, mutta syön silti.
Kiitos vierailusta täällä Marika!
Aijai...pitääkin väsätä tämmöinen juhannukseksi, tai siis kesäpäivänseisaukseksi :) Nam...kauhee nälkä :D
VastaaPoistaMustaHukka!
VastaaPoistaKiitos paljon vierailusta täällä!
Suosittelen tuota kakkua, toinenkin mansikkakkku löytyy leipomisista :)