tiistai 1. kesäkuuta 2010
Kesän ihanin kakku
Pian meidän huushollissa on juhlan aikaa.
Silloin tehdään ihanainen mansikkakku tuoreista kotimaisista mansikoista.
Nyt saa jo tuontimansikkaa, mutta ikiomat kotimaiset jo
loppukuusta oottaa poimijaa.
Mansikkainen kermakakku kruunaa kesän ja juhlan kuin juhlan.
Juhannusjuhliin, synttäreille ja ihan muuten vain hyville ystäville.
Kerma ja mansikka mikä ihana yhdistelmä!
MANSIKKAKAKKU
4 munaa
1 1/2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
1dl maitoa
1 1/2tl vaniljasokeria
Täyte:
2dl mansikoita
2dl kuohukermaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
Reunoille:
4dl kuohukermaa
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
Päälle mansikoita koristeeksi
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet esim. nuolijalla sekoittaen.
Kaada taikinaseos voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan.
Paista 200 astetta n. 30 min. uunin alaosassa.
Tee täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi, soseuta mansikat ja
sekoita sitten keskenään.
Jaa kakku kolmeen osaan.
Kostuta vaniljamaidolla alin levy.
Levitä täytettä.
Laita toinen levy päälle, kostuta taas ja laita täyte.
Laita kolmas levy päälle,
kostuta kevyesti, ja
laita kelmu päälle.
Pistä paino päälle, ja anna olla jääkaapissa n. 2 tuntia.
Painoksi käy vaikka paksu leikkuulauta.
Vaahdota reunoja varten kerma,
lisää sokeri ja vaniljasokeri ,sekoita.
Päällystä kakun pinta ohuelti kermavaahdolla.
Asettele pinnalle mansikoita nätisti.
Pursota reunat lopulla kermalla tai tuputtele vain veitsellä.
Ja ei muuta kuin herkuttelemaan.
Katamme ulos valkean liinan päälle aurinkoisella ilmalla, kauniin
tarjoilupöydän, joka notkuu herkuista.
Mansikkakakku on kuningas.
Ohje löytyy myös profiililla peetu1 täältä
Tunnisteet:
leivonta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vesi herahti kielelle....
VastaaPoistaTuikku, ei muuta kuin tekemään. ;D
VastaaPoista