sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Sunnuntai leivontaa ja sienistä sapuskaa

Pistimpä sitten sunnuntai aamun alkajaisiksi leivoten.
Omenapiirakkaa ja aprikoosikakkua.
Omenapiirakkani on uusi ohje,
noita omenoita kun nyt sitten jäi 
kun omenasosetta tein muutaman purkin.


Omenapiirakka löytyy täältä
ja kun klikkaa reseptin vieressä olevaa :peetu1 nimimerkkiäni,
pääsee suoraan vaikka koluamaan pöytälaatikkoani, 
Jos kiinnostaa, sinne vaan sukellat :D

Aprikoosikakku on nopsa tehdä
ja oikein maittavan pirteä.


Kakkusen voi tehdä muutamaa päivää aikasemmin
tarjoilua,
maku vaan paranee,
onhan siinä hedelmää.
Siihen ohje löytyy täältä

Jo tässä leivotessa sitten tulikin nälkä,
ei muuta kuin tatit pannulle,
ja kun ei nestettä irtoa niistä
voita perään, ja silputtua sipulia.
Niitä siinä kääntelin jonkun aikaa,
että sipuli kuullottuu,
heitin kuohukermaa joukkoon
ja annoin mennä kasaan.
Paistoin possun ulkofilettä
ja lisukkeena kukkakaalimuussia.


Ah, mikä ateria,
maukas ja täyttävä,
tatit maistui täyteläisille
possun kera, että eikun metsään tatteja kuulostelemaan!

26 kommenttia:

  1. Heips! Piti tulla kurkkaamaan mitä herkkuja olet tehny. Taas tuli vesi kielelle! Ihanan näkösiä leipomuksia ja tuo ruokalautanen sai vatsan kurnimaan ;) Kävin hakemassa mettästä muutaman kanttarellin ja meinasin kans tehdä siitä kastikkeen possunfileen kanssa. Kukkakaalimuussia en ookkaan koskaan tehny, onnistuuko se parhaiten uusista kaaleista, vai onko iällä väliä?
    Täytyypä joskus ajan kanssa mennä noita sinun ressuja tutkimaan. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Irma, aiku kivaa että taa piipahdit kylään!
    Voi, kanttarelleja ei täällä näy vielä ainakaan, harmitus, mutta niitä odotellessa kävi tatit vallan mainiosti.
    Uudesta kukkakaalista minä teen, mutta talvella teen ihan muustakin, vaan ei niin hyvää tule.
    Yritän tässä karpata, ja taistella kesäkiloja vastaan, että nuo ruuat sopii silloin hyvinkin.
    Pienin siis kukkakaalin, keitän suolavedessa, soseutan sauvasekoittimella sileäksi, lorautan kuohukermaa joukkoon, ehkä pikku palan voitakin.
    Minulla on tuolla resepteissä, missä äsken varmaan kävitkin, kukkakaalimuhennos, mutta siinä on juustoa ,nyt en laittanut, eikä se aina tarviikaan olla.

    Sinne vaan tutkimaan, jos joku resepti kiinnostaa, vastaan kyllä kyselyihin, jos joku resepti on epävarma.

    Mukavan rauhallista iltapäivää sinullekin Irma :D

    VastaaPoista
  3. Voi vietävä, nyt herahti kyllä lämpimät vedet suuhun..pitääkin tästä lähteä jääkaappia kollaamaan..loiks!

    VastaaPoista
  4. Kylläpä on suu napsanut kun Sinun jalka on kapsanut..aikamoinen lause tuo, mutta vanha ja tosi :-)
    Herkkuhetkiä lisää tuli lautaskuvasta! Nam..
    Kyllä oma tekemä on omatekemä vailla vertaa.
    Join just kahvia ja otin kaupan "tiikerikakkua"
    Uh että oli imelää. Huomenna on ihan pakko ostaa munia ja voita. Ja sitten uuni päälle ja vatkain soimaan!

    VastaaPoista
  5. Vesi herahtaa kielella, kun katselen leipomuksiasi. Aprikoosikakku kuulostaa herkulliselta, voisin joskus kokeilla, vaikka en välitäkkään leipomisesta enkä ruoanlaitosta. Vieraita varten kuitenkin on joskus leivottava.
    Kukkakaalimuusista en ole kuullutkaan ennen, sitä kokeilen varmasti, paistosta olen kyllä tehnyt ja se on ihanaa.

    VastaaPoista
  6. Ihania herkkuja täällä taas ;) Vähän vaarallistakin lukea, aina rupee tekemään jotain mieli..

    VastaaPoista
  7. Valorun valakiat ,sullapa hauska profiili, liekkö sukua valokille?
    Mutta mukavaa kun pistäydyit *minulla*, ei muuta kuin leivskelemaan :D

    VastaaPoista
  8. Anna, tykkään yleensä leipoa, mutta kun ja jos sitä tekee työkseen, ei se enää olekaan kivaa.
    Mutta välillä ihana mukavaa.. höh, minua ;D
    Kakkuja löytyy tuolta resepteisäni useitakin, että eikun vatkaamaan.
    Paitti aprikoosikakkuapa ei vatkatakaan, vaan sekoitetaan :D

    VastaaPoista
  9. Manteli, kuten kerroin juuri Annalle, tuotapa kakkua ei tarvitse vatkata, ei muuta kuin sekoitetaan ja maukas tulee mielestäni.
    Kukkismuusi on ihanaa, kun tässä karppailen, pitää vähentää hh määrää, mutta tässä dieetissä on ilo, että saa syödä kermaa ja voita :D

    VastaaPoista
  10. Elisa, niinhän se on, mulla ei tee mieli kakkuja, lopetin sokerin syönnin toistaiseksi, mutta jos kerran erehtyy maistaa, se on siinä, ja menee vaikka koko kakku, no ainakin puolet :D
    Mutta siis kyllä tiettyyn rajaan pystyn vastustamaan ..toivottavasti :D

    VastaaPoista
  11. Voi, mitä herkkuja olet tehnyt :D Kukkakaalimuusi, kuulostaa hyvältä. Karppasin ennen kesää sitten sorruin ja nyt pitäisi alkaa uudestaan, olen alkanut voimaan huonosti :D Huomennna aloitan, minun täytyy alkaa aina täydestä viikosta että onnistun,olen tullut kesän myötä vähän "selkärangattomaksi" :D

    VastaaPoista
  12. Tuula moikka!
    Niin minäkin ,annoin kesän viedä jakyllä jauho makkarat maistui, nyt ole TAAS viikon jo karpannut.
    On hyvä ,että täällä on muitakin!
    Minä voin myös huonosti, nyt viikon jo olleena tällä vähähiilarisella ruokavaliolla voin paremmin, ensin koski päähän alusta viikona muutaman päivän, oli varmaan vierotus oireita sokerista.
    Mutta nyt en kaipaa sokeria, ja on enrgiaa, kun se oli hukassa välillä! :D

    VastaaPoista
  13. Ihana omenapiirakka ja kukkismuusi! Laitatko vaan kukkista vai laitatko siihen myös perunaa?

    VastaaPoista
  14. Maria moi!
    Kukkismuusiini en laita perunaa, siinä on tärkkelystä, se ei kuulu tähän ruokavaliooni nyt toistaiseksi.

    VastaaPoista
  15. Meilläkin oli possunfilettä vartaissa, mutta tuo ihana tattimuhannos puuttui. Emme ehtineet tattipaikoille mökkireissulla eikä niitä siellä välttämättä olisi ollutkaan. Kiva, kun jotkut saavat sentään sienikorinsa täyteen. :)

    VastaaPoista
  16. Maiju, nams, vartaita, ilmeisesti grillasitte mökillä, kivaa!
    Me saatetaan niin tehdä ens viikonloppuna, kun mennään oleskelemaan mökille.
    Sienikori ei tullut kuin puolilleen, mutta hyviä oli tatit :D

    VastaaPoista
  17. Voi mitä herkkuja olet tehnyt:)
    Minäkin pidän kovasti leipomisesta, tänäänkin paistoin suklaisen kääretortun, täytteeksi omatekoista omenasosetta ja kermaa! En vain ikinä muista ottaa kuvaa blogiin laitettavaksi, kun nuoriso jo on sen tuhonnut, ja itsekin kanssa olen mahdoton herkkujen perään...

    Oletkos kokeillut sosetta bataatista, aivan uskomattoman samettista esim. porkkanan seuralaisena.

    VastaaPoista
  18. Keijukainen, olipa kivaa kun piipahdit käymään!
    Ihana kääretorttu tuleekin omenasosseesta, varsinkin kun se hillokin on itse tehtyä, nams!
    No empä ole koskaan edes kokellut bataattia, niin se vaan on, en ikkään, mielenkiinoista tuo ideasi!
    Huomenna teen kuitenkin kesäkurpitsakeittoa, sitä vielä löytyy täältä näköjään ja on hyvää.
    Mukavaa iltaa herkutellen :D

    VastaaPoista
  19. Löysin jo toisen hyvän omppupiirakka ohjeen kun kiertelin blogeja.Pitääkin kokeilla useampaa ohjetta,toinkin mökiltä tullessa omppuja.
    Aprikoosikakkukin on mielenkiintoinen.

    Käynkin tutkimassa reseptejä kunhan ehdin.Mukava aina saada uusia vinkekjä ruuanlaittoon,olen yleensä sellainen että aina samat eväät.

    Itse en tatteja ole syönyt,mutta varmaan ovat herkkuja.Kävin mökillä katselemassa rouskuja mutta ei ollut.Puolukoita keräsin ämpärillisen.

    Mukavaa alkavaa viikkoa

    VastaaPoista
  20. Aloitan karppauksen nyt tosissani, tein juuri mikroleipää evääksi :D :D Olen leipäriippuvainen joten mikroleipä on hyvä vaihtoehto :D

    VastaaPoista
  21. JaanaElina, niin nyt on omppuaikaa, ja ihania reseptejä on paljon, mullakin on tuolla resepti pöytälaatikossa useita, joita vaihdellen käytän.
    Seuraavaksi teen perinteistä pellillisen.

    Oletpas sinä ahkera, sangollisen puolukoita, min en täällä ole edes nähnyt kuin sen verran ,että kuvaan saan,pitänee ostaa jos ei enempää ala näkyä.
    Samoin, mukavaa alkavaa viikkoa:D

    VastaaPoista
  22. Tuula, samoin täällä ollaan tosissaan!
    Kyllä minullakin leipähimo on ,kiinnostava tuo mikroleipä, mitähän siinä on!

    Tytär tekee myös mantelileipää, se on leivän puutteessa aivan hyvää, pitäs joskus linkittää se tänne, jos löytyy kiinnostuneita ;D
    Tsemppiä alkavalle karppaukselle ja mukavaa viikkoa :D

    VastaaPoista
  23. Virallista mikroleipä ohjetta en muista. Minä olen laittanut nokareen voita pakasterasiaan ja sulattanut mikrossa, siihen vatkataan 1 muna, 0.5 dl leseitä ja hyppysellinen leivinjauhetta. Sekoitetaan ja laitetaan mikroon 2,5min. Kipataan lautaselle ja siinä se, leipä. Leseistä voi osan korvata mantelijauheella. Karppaajien sivuilta voi löytyä ihan virallinenkin ohje mutta toimii tämäkin :D
    Herkullisia karppaus hetkiä :)

    VastaaPoista
  24. Tuula, moiks!
    Haa, sehäm kätevä leipä on, otan ylös ohjeen ja kokeilen, mutta ens viikolla vasta, leseessä kuitenkin on hiilareita vähän, joten en vielä syö sitä, tämä 2 viikkoa ensin tiukemmalla kuurilla, sitten vasta.
    Otan tästä ohjeen, en ennätä karppi sivulle, olen muuten sieltäkin saanut hyviä ohjeita!

    Mukavaa karppausta, ja ei annata periksi :D

    VastaaPoista
  25. Nytpä sinä herkut pöytään pistit, heti aamutuimaan tuli nälkä:-) Tykkään paljon sienistä.

    VastaaPoista
  26. Sisko, moiks pitkästä aikaa!
    Sienet on jees, vielä kun sais maistaa tänä syksynä edes kerran sienisalaattia, nams, ja haaparouskuista :D

    VastaaPoista

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!