Syksyn aikaan tekee mieli kokeilla
erilaisia hilloja ja hyytelöitä.
Hehkuvan oranssia ja
punaista
niinkuin luonto meille
tarjoaa
upeaa väriloistoa,
tallennetaan ne purkkiin,
omenan punaiset posket,
porkkanan pirteän oranssin
ja pihlajan kauniin punerruksen.
Pihlajanmarjahyytelöä olkaa hyvä,
tarjoan tätä paistin kera,
tai kotiruuan tavallisen.
Aurinkoista hilloa
moneen tarpeeseen,
paahtoleivälle
pannarille
ihan miten vain.
Itse pidän tästä kovasti
empä muuten tänäkin vuonna tekisi.
Sitten vielä omenaista satoa,
ostan kanelitangon
pistän omenoitten joukkoon porisemaan,
hienostunut sielä omenahilloke
on pian valmis
ja niin hyvvää.
Kokeillaan ja maistellaan
Punaisin poskin keittiössä
hyöritään,
talven varalle hamstrataan.
Ihastellaan ja maistellaan
tehdään vaikka lämmin toti
johonka voin käyttää
kanelitangon uudestaan
ja yhä uudestaan,
kera juustokeksien
Hyviä glögiohjeita on paljon,
itse pidän tästä erikoisesti.
Syksyn voimme siis ottaa
iloisin mielin vastaan!
Oi, mitä ihania herkkuja olet tehnyt, pihlajanmarjahyytelö näyttää herkulliselta. Huomaan nyt, etten ole koskaan sitä maistanut.
VastaaPoistaJuustokeksit näyttävät houkuttelevilta, niitä voisi vaikka joskus yrittää leipoa.
Hilloja ja kaikkea, syksyn väreissä, on ilo tehdä ja maistaa.
VastaaPoistaNuo keksit, Manteli, on minusta nopeita ja hyviä vaikka lämpimän glögin kaverina.
Kääriydytään illalla huopaan, jos viluttaa ja nautitaan ,mielellään sitten kynttilän valossa :D
Kiva kun taas kävit Manteli.
Kivat säilykeohjeet, kaikkia noita voisi vaikka kokeilla. Lämmintä syksyä sinulle, käythän taas blogeissani!
VastaaPoistaMaria, kiitos kun kävit taas, ilopillerini.
VastaaPoistaKyllä sinä olet se, ja yritänkin käydä joka päivä blogeissasi, niistä joissain.
Mutta aika on kiireistä, omenien kuorintaa älyttömästi, ja vielä työ päälle, mutta siis yritän käydä.
Kävin minä eilenkin :D
Värikästä syksyä, hyviä kuvia uudella kamerallasi Maria.
Pihlajanmarjahyytelöä en ole koskaan maistanut,muistaakseni.
VastaaPoistaAion tehdä aronian marjoista hyytelöä,kunhan ne vielä vähän kypsyyvät.Kuulemma ekan hallayön jälkeen aronianmarja on parhainta.
Omenahilloa on tehtävä ehdottomasti.
Aurinkohilloke,hmm.Siihen tutustun.Porkkanoista varmaankin...Katson linkin.
Kiitos kommentistasi,ja oikein mukavaa päivää.
Uusimmille, kenties, lukijoilleni, linkeistä avautuvat ohjeet, on Peetu profiililla minun, jos muistatte ,Peetuhan oli kissani, siitä nimimerkki tulee. Ja kyllä siellä muittenkin ohjeita vilahtaa, ainakin kurkuissa oli niitä.
VastaaPoistaOlen tuolla kotikokissa siis kokkaillut ohjeineni parivuotta jo ja reseptejä siellä yli 700, käy kurkkaamassa :D
JaanaElina,pihlajanmarjahyytelö on hyvä, kuten aurinko hilloke myös, tulee porkkanaa ja appelsiinia.
VastaaPoistaAimaton ohje oli muistaakseni tuo pihlajanmarjahyytelö, kuva vaan minun, mutta tehty on ja koettu hyväksi, pitää vaan antaa kypsyä marjojen.
Omenahillo kanelitangon kanssa on parasta, ja se on minulla vuorossa ensin.
Mutta tuo sinun aronia hyytelö varmasti ihanaa, harmitus kun ei ole, paitsi kasvaa tuolla niitä huoltamon liepeillä, en silti ehken niistä..:D
Herrkullisia hilloja! Nuo kuuluvat ehdottomasti niihin herkkuhetkiin sadesäällä
VastaaPoistamatkahuopaan kääriytyneelle. Teetä ja teeleipiä, itsetehtyä hilloa..mitä muuta enää kaipaakaan?
Ei mitään!
Vautsi maukaalta näyttä, maistus mullekin. Olen kyllä kuullut että pihlajanmarjoja joku syö mutta enemmin niinkun tilhien herkkuna olen niitä pitänyt, mutta kuvasi voi kaiken muuttaa, pitää kokeilla.
VastaaPoistaTeuvo Noormarkusta
Voi hyvännen aika mitä herkkuja ja niin kauniisti kuvattuna. Minulla kun ei ole vielä marjan marjaa poimittuna, kun aika menee muuttolaatikoita roudatessa :( Kyllä minäkin vielä kokeilen noita sinun ohjeitasi, jos en tänä syksynä, niin sitten ensi vuonna :)
VastaaPoistaKylläpä olet ihanan maukkaan näköisiä hilloja ja keksejä tehnyt. Kiitos ihanista kommenteista blogillani, ne saivat mielen todella iloiseksi. Ja saatoin sitä kautta löytää tieni sinun blogillesi. Ihania kuvia ja tekstejä sinulla, minä myös rakastan luonnon kuvaamista ja todella upeita kuvia sinulla, kyllä Suomen luonto vaan on ihmeellinen.
VastaaPoistaAurinkoisia alkusyksyn päiviä toivotellen: Maarit
Anna, Teuvo, Sude ja Maarit, kiitos kovasti kommenteistanne!
VastaaPoistaKyllä noita kannattaa kokeilla, itse pidän tuosta aurinko hillosta erityisesti, mutta se on makuasia.
Tilheille enin osa, mutta vähän itselle pihlajanmarjoja, niin hyvä on :D
Kiva Maarit kun löysit tien tänne.
Mukavia kokeiluhetkiä kaikille, ja pysytään nyt lämpiminä ja nautitaan kauniista syksystä :D
No mutta sepä sattui että tyttäresi on täällä Jyväskylässä päin. Kun tulet seuraavan kerran käymään täällä niin piipahdapas kävelykadun varressa kangas-center Partissa, sieltä löydät ihania tilkkukankaita ja taatusti löydät myös sinisen sävyisiä ja kaikenlaisilla kuoseilla. Se on ihana paikka, käyn siellä usein ostoksilla. Tuo sininen peitto pitäisi kyllä löytyä tilkkupeittoja otsakkeen alta hieman isompana ja voin yrittää myös minun kuvistani saada sen suurennetuksi niin että värit ja kankaat näkyvät paremmin.
VastaaPoistaEi muuta kuin reissu Jyväskylään ja sitten ompeluhommiin!!!
Maarit, ihanaa, kun annoit vinkkejä kangasjuttuun, pitääpä pistää ylös tuo liike heti!
VastaaPoistaMenempäs tarkastelemaan uudestaan blogiasi, se peitto on aivan ihana :)
Kiitos! :D
Kauniisti kuvattuja ja kuvailtuja ihanan värikkäitä herkkuja, nam! On mukava kun voi käydä täällä ihastelemassa ihania herkkuja ja tietää nyt mistä ne herkkureseptitkin löytyy jos joskus itse yrittäis tehdä ;)
VastaaPoistaIrma, kiitos kovasti!
VastaaPoistaKylläpä on taas omenia, niitä kuorin ja kuorin ja vielä huomennakin, varmaan ei kaikkee edes tarvitsis kuoria, mutta kuorin minä.
Kanelitankokin jäi ostamatta, no keitetään osa ilman.
Nykyään en noita reseptejä jaksa paljon kirjoitella, mutta noista linkeistä pääsee kotikokki. net:n,
jossa sitten on mullakin ressuja jonkun verran, ja se profiilihan siellä minulla oli peetu1.
Kiva kun kävit täällä, mukavaa iltaa Irma :D
Täällähän tulee ihan vesi kielelle, kun näin ihania kuvia näkee. Oletkin ollut tosi ahkera ;)
VastaaPoistaElisa, en minä tuota pihlajanmarjahilloa vielä tehnyt vielä, viime syksynä tein, ja kuva on sieltä, lainasin sen kuvan vaan ohjeen kirjoittajalle kotikokissa.
VastaaPoistaMutta viikonloppuna teen takuulla!
Omenoista nyt tällä hetkellä vielä keittelen, ja huomenna :D
Heippa! Kerkisit käydä jo kommentoimassa, kun mulla tuli hankaluuksia blogin kanssa...kyllä sinne nyt tuli tekstiä lisää :) Mukavaa iltaa!
VastaaPoistaSesse, ei se mitään, jos haluat voit poistaa sen tekstin, mitä et haluakaan julki, sieltä muokkaa tekstejä kohdasta.
VastaaPoistaLaita rasti sen tekstin vasemmalle puolelle, minkä haluat poistaa ja sitten oikealla, lukee :poista ,sitten ei muuta kuin veks!
Kiitos kun tulit lukijaksi,muita ei siellä sit olekkaan.Tämä Blogisi on tosi upea,ja kaunis, minä vasta aloittelija,käykää silti joskus
VastaaPoistahttp://poimintojamatkoilta.blogspot.com/ toinen on sit "katsele kuvia", runoja kans.t.pike
Pike, kiitos itsellesi myöskin, aina se on jostain aloitettava, ja sitten yks kaks lukijoita tulee.
VastaaPoistaNo tämä minun on sellanen sekametelisoppa, siinäpä oliskin oiva nimi ollut tälle blogille.
Käympä taas blogissasi varmasti, se on ilo minulle :)
Kylläpä olikin herkullisia kuvia!
VastaaPoistaNjam & slurps.
Kauniita unia!
Tarina, unia en nähnyt, mutta hyvä oli maata, myrskyn riehuessa ulkona :)
VastaaPoista