torstai 2. syyskuuta 2010

Iloisia hilloja ja hyytelöitä

Syksyn aikaan tekee mieli kokeilla
erilaisia hilloja ja hyytelöitä.
Hehkuvan oranssia ja 
punaista 
niinkuin luonto meille
tarjoaa 
upeaa väriloistoa,
tallennetaan ne purkkiin,
omenan punaiset posket,
porkkanan pirteän oranssin
ja pihlajan kauniin punerruksen.
Pihlajanmarjahyytelöä olkaa hyvä,
tarjoan tätä paistin kera,
tai kotiruuan tavallisen.


Aurinkoista hilloa
moneen tarpeeseen,
paahtoleivälle
pannarille
ihan miten vain.
Itse pidän tästä kovasti
empä muuten tänäkin vuonna tekisi.


Sitten vielä omenaista satoa,
ostan kanelitangon
pistän omenoitten joukkoon porisemaan,
hienostunut sielä omenahilloke
on pian valmis
ja niin hyvvää.


Kokeillaan ja maistellaan 
Punaisin poskin keittiössä
hyöritään,
talven varalle hamstrataan.
Ihastellaan ja maistellaan
tehdään vaikka lämmin toti 


johonka voin käyttää 
kanelitangon uudestaan
ja yhä uudestaan,
kera juustokeksien

Hyviä glögiohjeita on paljon,
itse pidän tästä erikoisesti.
Syksyn voimme siis ottaa 
iloisin mielin vastaan!

24 kommenttia:

  1. Oi, mitä ihania herkkuja olet tehnyt, pihlajanmarjahyytelö näyttää herkulliselta. Huomaan nyt, etten ole koskaan sitä maistanut.
    Juustokeksit näyttävät houkuttelevilta, niitä voisi vaikka joskus yrittää leipoa.

    VastaaPoista
  2. Hilloja ja kaikkea, syksyn väreissä, on ilo tehdä ja maistaa.
    Nuo keksit, Manteli, on minusta nopeita ja hyviä vaikka lämpimän glögin kaverina.
    Kääriydytään illalla huopaan, jos viluttaa ja nautitaan ,mielellään sitten kynttilän valossa :D
    Kiva kun taas kävit Manteli.

    VastaaPoista
  3. Kivat säilykeohjeet, kaikkia noita voisi vaikka kokeilla. Lämmintä syksyä sinulle, käythän taas blogeissani!

    VastaaPoista
  4. Maria, kiitos kun kävit taas, ilopillerini.
    Kyllä sinä olet se, ja yritänkin käydä joka päivä blogeissasi, niistä joissain.
    Mutta aika on kiireistä, omenien kuorintaa älyttömästi, ja vielä työ päälle, mutta siis yritän käydä.

    Kävin minä eilenkin :D
    Värikästä syksyä, hyviä kuvia uudella kamerallasi Maria.

    VastaaPoista
  5. Pihlajanmarjahyytelöä en ole koskaan maistanut,muistaakseni.
    Aion tehdä aronian marjoista hyytelöä,kunhan ne vielä vähän kypsyyvät.Kuulemma ekan hallayön jälkeen aronianmarja on parhainta.
    Omenahilloa on tehtävä ehdottomasti.
    Aurinkohilloke,hmm.Siihen tutustun.Porkkanoista varmaankin...Katson linkin.

    Kiitos kommentistasi,ja oikein mukavaa päivää.

    VastaaPoista
  6. Uusimmille, kenties, lukijoilleni, linkeistä avautuvat ohjeet, on Peetu profiililla minun, jos muistatte ,Peetuhan oli kissani, siitä nimimerkki tulee. Ja kyllä siellä muittenkin ohjeita vilahtaa, ainakin kurkuissa oli niitä.
    Olen tuolla kotikokissa siis kokkaillut ohjeineni parivuotta jo ja reseptejä siellä yli 700, käy kurkkaamassa :D

    VastaaPoista
  7. JaanaElina,pihlajanmarjahyytelö on hyvä, kuten aurinko hilloke myös, tulee porkkanaa ja appelsiinia.
    Aimaton ohje oli muistaakseni tuo pihlajanmarjahyytelö, kuva vaan minun, mutta tehty on ja koettu hyväksi, pitää vaan antaa kypsyä marjojen.
    Omenahillo kanelitangon kanssa on parasta, ja se on minulla vuorossa ensin.
    Mutta tuo sinun aronia hyytelö varmasti ihanaa, harmitus kun ei ole, paitsi kasvaa tuolla niitä huoltamon liepeillä, en silti ehken niistä..:D

    VastaaPoista
  8. Herrkullisia hilloja! Nuo kuuluvat ehdottomasti niihin herkkuhetkiin sadesäällä
    matkahuopaan kääriytyneelle. Teetä ja teeleipiä, itsetehtyä hilloa..mitä muuta enää kaipaakaan?
    Ei mitään!

    VastaaPoista
  9. Vautsi maukaalta näyttä, maistus mullekin. Olen kyllä kuullut että pihlajanmarjoja joku syö mutta enemmin niinkun tilhien herkkuna olen niitä pitänyt, mutta kuvasi voi kaiken muuttaa, pitää kokeilla.

    Teuvo Noormarkusta

    VastaaPoista
  10. Voi hyvännen aika mitä herkkuja ja niin kauniisti kuvattuna. Minulla kun ei ole vielä marjan marjaa poimittuna, kun aika menee muuttolaatikoita roudatessa :( Kyllä minäkin vielä kokeilen noita sinun ohjeitasi, jos en tänä syksynä, niin sitten ensi vuonna :)

    VastaaPoista
  11. Kylläpä olet ihanan maukkaan näköisiä hilloja ja keksejä tehnyt. Kiitos ihanista kommenteista blogillani, ne saivat mielen todella iloiseksi. Ja saatoin sitä kautta löytää tieni sinun blogillesi. Ihania kuvia ja tekstejä sinulla, minä myös rakastan luonnon kuvaamista ja todella upeita kuvia sinulla, kyllä Suomen luonto vaan on ihmeellinen.
    Aurinkoisia alkusyksyn päiviä toivotellen: Maarit

    VastaaPoista
  12. Anna, Teuvo, Sude ja Maarit, kiitos kovasti kommenteistanne!
    Kyllä noita kannattaa kokeilla, itse pidän tuosta aurinko hillosta erityisesti, mutta se on makuasia.
    Tilheille enin osa, mutta vähän itselle pihlajanmarjoja, niin hyvä on :D

    Kiva Maarit kun löysit tien tänne.

    Mukavia kokeiluhetkiä kaikille, ja pysytään nyt lämpiminä ja nautitaan kauniista syksystä :D

    VastaaPoista
  13. No mutta sepä sattui että tyttäresi on täällä Jyväskylässä päin. Kun tulet seuraavan kerran käymään täällä niin piipahdapas kävelykadun varressa kangas-center Partissa, sieltä löydät ihania tilkkukankaita ja taatusti löydät myös sinisen sävyisiä ja kaikenlaisilla kuoseilla. Se on ihana paikka, käyn siellä usein ostoksilla. Tuo sininen peitto pitäisi kyllä löytyä tilkkupeittoja otsakkeen alta hieman isompana ja voin yrittää myös minun kuvistani saada sen suurennetuksi niin että värit ja kankaat näkyvät paremmin.
    Ei muuta kuin reissu Jyväskylään ja sitten ompeluhommiin!!!

    VastaaPoista
  14. Maarit, ihanaa, kun annoit vinkkejä kangasjuttuun, pitääpä pistää ylös tuo liike heti!
    Menempäs tarkastelemaan uudestaan blogiasi, se peitto on aivan ihana :)
    Kiitos! :D

    VastaaPoista
  15. Kauniisti kuvattuja ja kuvailtuja ihanan värikkäitä herkkuja, nam! On mukava kun voi käydä täällä ihastelemassa ihania herkkuja ja tietää nyt mistä ne herkkureseptitkin löytyy jos joskus itse yrittäis tehdä ;)

    VastaaPoista
  16. Irma, kiitos kovasti!
    Kylläpä on taas omenia, niitä kuorin ja kuorin ja vielä huomennakin, varmaan ei kaikkee edes tarvitsis kuoria, mutta kuorin minä.
    Kanelitankokin jäi ostamatta, no keitetään osa ilman.
    Nykyään en noita reseptejä jaksa paljon kirjoitella, mutta noista linkeistä pääsee kotikokki. net:n,
    jossa sitten on mullakin ressuja jonkun verran, ja se profiilihan siellä minulla oli peetu1.
    Kiva kun kävit täällä, mukavaa iltaa Irma :D

    VastaaPoista
  17. Täällähän tulee ihan vesi kielelle, kun näin ihania kuvia näkee. Oletkin ollut tosi ahkera ;)

    VastaaPoista
  18. Elisa, en minä tuota pihlajanmarjahilloa vielä tehnyt vielä, viime syksynä tein, ja kuva on sieltä, lainasin sen kuvan vaan ohjeen kirjoittajalle kotikokissa.
    Mutta viikonloppuna teen takuulla!
    Omenoista nyt tällä hetkellä vielä keittelen, ja huomenna :D

    VastaaPoista
  19. Heippa! Kerkisit käydä jo kommentoimassa, kun mulla tuli hankaluuksia blogin kanssa...kyllä sinne nyt tuli tekstiä lisää :) Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
  20. Sesse, ei se mitään, jos haluat voit poistaa sen tekstin, mitä et haluakaan julki, sieltä muokkaa tekstejä kohdasta.
    Laita rasti sen tekstin vasemmalle puolelle, minkä haluat poistaa ja sitten oikealla, lukee :poista ,sitten ei muuta kuin veks!

    VastaaPoista
  21. Kiitos kun tulit lukijaksi,muita ei siellä sit olekkaan.Tämä Blogisi on tosi upea,ja kaunis, minä vasta aloittelija,käykää silti joskus
    http://poimintojamatkoilta.blogspot.com/ toinen on sit "katsele kuvia", runoja kans.t.pike

    VastaaPoista
  22. Pike, kiitos itsellesi myöskin, aina se on jostain aloitettava, ja sitten yks kaks lukijoita tulee.
    No tämä minun on sellanen sekametelisoppa, siinäpä oliskin oiva nimi ollut tälle blogille.
    Käympä taas blogissasi varmasti, se on ilo minulle :)

    VastaaPoista
  23. Kylläpä olikin herkullisia kuvia!
    Njam & slurps.
    Kauniita unia!

    VastaaPoista
  24. Tarina, unia en nähnyt, mutta hyvä oli maata, myrskyn riehuessa ulkona :)

    VastaaPoista

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!