torstai 12. marraskuuta 2009

Meillä tänään täällä punainen päivä...

Tein sitten punaisia sämpylöitä. Pehmoisia syötävän hyviä. Taikinassa käytin myös omenaa. Ja punajuuri hyvin hienona rasteena. Kerralla kannattaa varmaan keittää punajuuria enemmänkin, kun ovat niin hitaita kypsymään. Ja tehdä vaikka Punajuurilaatikon ,johon laittasin aurajuustoa, nami.Punajuuresta on moneksi. Tuolla alempana pistinkin oman versioni Punajuurilaatikosta ohjeineen. Ja tuosta linkistä löytyy Punajuurisämpylöitten ohje. http://kotikokki.net

PUNAJUURILAATIKKO
500g punajuuria keitettynä ja raastettuna
1pss perunasipulisekoitusta (500g)
4dl kuohukermaa
100g aurajuustomurua
suolaa ja pippuria maun mukaan
1-2rkl piparikakkurouhetta päälle
Sekoita keskenään perunasipulisekoitus ja raastettu punajuuri. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Lisää joukkoon aurajuusto ja sekoita. Kaada voideltuun uunivuokaan ja lisää kerma. Murustele päälle piparit ja paista 200 astetta uunin keskitasolla n.50-60min. Anna vetäytyä folion alla ja tarjoa esim. joulupöydässä possun kera tai muuten vaan. Tämä on ihana ruoka, meidän mieleen. :)

6 kommenttia:

  1. Hyviä ovat kaikki sinun leipomuksesi ja ruokasi.Kauniit myös joutsenista sorsista ottamasi kuvat.
    Ihanaa kun ruokit niitä. Surettaa minuakin niiden kohtalo jos tulee oikein kylmä talvi.Ne siis tuntevat sinut kun menet sinne, tulevat vastaan.Tietävät että tulee ruokaa. Ihanaa alkutalvea sinulle.:)
    ainora

    VastaaPoista
  2. Minä olen kans punajuurifani, nuo ovat aivan taivaallisia. homejuusto ja punajuuri sopivat yhteen samoin smetana ja punajuuri. helpolla hyvää.
    Minä tuppaan sämpylöissä "fuskaamaan" ostan valmista punajuurisosetta ja teen siitä. Siihen sämpylätaikinaankin voi laittaa homejuustoa vaikka sydämeksi..tulee kivaa ylläriä syöjille!

    VastaaPoista
  3. Ainoralle kiitos, hyvää tulevaa talvea myöskin.
    Toivottavasti lintutarhan huolto vie joutsenillekin ruokaa talvisin, kun on siinä vieressä ihan. Varma en ole.

    VastaaPoista
  4. Hyvä idea tuo aurasilmä sämpylään, kokeilen sitä seuraavan kerran.Todella hyvin sopii yhteen aura ja punajuuri, taas samaa mieltä kanssasi Manna.:)

    VastaaPoista
  5. Sainkin tästä hyviä vinkkejä, kun ostin eilen 3 kg punajuuria 99 sentillä! Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Punajuuret on edullisia nyt ja joulun aikaankin punainen väri sopiva teemaan, minäkin teen ainakin näitä. Kerro sitten ihmeessä vinkeistäsi Donna, vaikka myöhemmin.:)

    VastaaPoista

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!