perjantai 13. marraskuuta 2009

Suut makeaksi, harjoitusta jouluun...

Nyt on aika pistää suut makeaksi ja kokeilla erilaisia makeisia jos vaikka joululahjoiksi ajatellaan, ainakin tässä keittiössä. Tämän, alla olevan ohjeen löysin perunamaan.com:n sivuilta, kiitos sinne sitten minulta. Soveltelin omaan tarkoitukseen ja siis aivan ihania ovat.Minä teen näitä jouluksi ja maistattelen vierailla nyt viikonloppuna. Likööriähän ei ole pakko laittaa, mutta kyllä se antaa hyvän maun aikuiseen makuun. Lissää makeisia odotettavissa jatkossa. Lisää makeisohjeita löytyy myös sivuilta kotikokki, johon tuossa ohessa on linkki. http://kotikokki.net/

TRYFFELIT
1dl mustaherukkamehua josta voi käyttää mustaherukkalikööriä osan esim. 1/3
1rkl hunajaa
1dl kuohukermaa
200g maitosuklaata
50g pehmeää voita
Keitä mehua, likööriä ja hunajaa miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes sakenee.Menee jonkun aikaa, ei pidä hermostua.Seoksen pitää olla paksua. Lisää kerma ja kiehauta kunnolla. Rouhi suklaa muruiksi kulhossa ja lisää päälle mehukermaseos ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Sekoita joukkoon voi pieninä nokareina ja sekoita sileäksi. Laita jääkaappiin jäähtymään, tarkkaile välillä ja pursota sitten makeisvuokiin. Voit ripotella osaan tai kaikkiin kookoshiutaleita jos tykkäät. Laita jääkaappiin jähmettymään.

6 kommenttia:

  1. Voi että on herkullisen näköiset.Suorastaan suloiset.=)
    a....a

    VastaaPoista
  2. Näitä täytyy tehdä jouluksi, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Oon kyllä samaa mieltä! Jos joskus, niin joulunalla!

    VastaaPoista
  4. Jep ai kauhee että nää on hyviä, siis voisin syödä vaikka kaikki vaikka leffaa katsoessa. :)

    VastaaPoista
  5. seita jadessan täällä mustapippuri siellä on ronjan ja nipsun keittiö ja kokkinimeni on toinen nimeni tuija.Blogin nimi on tuijan blogi.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Jadessan!
    Pistän osoitteen talteen, ja käyn kun ennätän vrmasti vierailulla siellä.
    Nuo makeiset on sitten sairaan hyviä, ajattelin, että voihan niitä tehdä koska vaan, ja teenkin pääsiäiseksi omat suklaiset herkut :)

    VastaaPoista

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!