tiistai 24. marraskuuta 2009

Joulunmakuista kanelista ja puolukasta


PUOLUKKAHYYTELÖKAKKU

1DL sokeria
3 kananmunaa
1 1/2dl vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
n.1tl kanelia
TÄYTE:
3 liivatelehteä
2dl puolukoita soseutettuna
2dl kuohukermaa
1prk maitorahkaa
1dl sokeria
tilkka kiehuvaa vettä
3rkl maitoa+ 1tl vaniljasokeria
Korppujauhoa ja voita vuokaan

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kuivat aineet, jotka on sekoitettu keskenään. Lisää varovasti käännellen munasokerivaahtoon.
Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala hiukan isompi kuin irtopohjavuoka, laita vuokaan ja purista reunat kiinni. Voitele reunat ja korppujauhota.
Kaada taikina vuokaan ja piasta 175 astetta n.25min. Anna jäähtyä ja irrota vuokasta.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10min. Survo marjat soseeksi jätä muutama koristeeksi.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka, lisää puolukat ja sokeri ja sekoita. Liota puristetut liivatteet kuumaan vesitilkkaan, anna hetki jäähtyä.
Sekoita kerma/rahkaseokseen.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan, niin ,että pohja jää hiukan paksummaksi kuin kansi.
Kostuta maidolla johon sekoitit vaniljasokeria.
Pane pohja takaisin irtopohjavuokaan.
Levitä päälle 2/3 osa täytteestä ja nosta toinen kakkupala kanneksi.
Levitä loput täytteestä pinnalle ja ripottele koristeeksi puolukoita.
Peitä kakku hyvin foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.
Irrota varovasti vuokasta ja koristele.

Löysin tämän aivan ihanan kakunohjeen Pirkka resepteistä googlettamalla. Kiitos sinne. Soveltelin sitä omiin makutottumuksiin sopivaksi esim. jauhon suhteen, alkuperäisessä on gluteeniton jauho. Kanelia lisäsin myöskin täydet 1tl pohjaan. Ja vaniljaa maitoon jolla kostutin pohjan. Aivan ihanaa on ja kuohkeaa. Ei liian kirpeää eikä liian makeaa. Teen varmaankin joulunseutuun tarjolle myöskin. Meillä ei maltettu antaa hyytyä kauankaan ,vain pari tuntia, ja halusin näin, että täyte vähän valuu reunoille, ehkä tuo joulumaista tunnelmaa. Suosittelen ,aivan ihana kanelinen puolukkakakku. Ohje löytyy muitten jouluisten herkkujen lisäksi ohessa olevasta linkistä http://kotikokki.net



4 kommenttia:

  1. Tämä on varmaan ihanan kirpeä kakku, eikä liian makea. Tätäkin varmaan pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Marjukka, ei oikeestaan ole kovin kirpeä tämä. Eikä makea, just sopiva. Rahkakermaseos pehmentää puolukan makua kovastikin. Suosittelen kokeilemaan.Kaneli maistuu mukavasti myös kakussa.:)
    T.Seijastiina

    VastaaPoista
  3. Oletpa koristanut hienosti tämän kakun puolukan varsilla ja jouluinen liina alla!
    Pitää kokeilla tätäkin hyytelökakkua. Ehkä jouluksi.:) ainora

    VastaaPoista
  4. Kiitos ainora! Kokeile vaan, minä ainakin tai siis kaikki meillä pitää tämän kanelisesta mausta. Ei taida päästä kotikokkiin vielä, kun on huoltokatkos, nyt on aikaa täällä pyöriä.:)
    Mukavaa iltapäivää ainora, palaillaan kotikokissa kuulumisiin, kun sinne päästään.

    VastaaPoista

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!