maanantai 12. lokakuuta 2009

Lusikkaleivät




200g Voita

1,5 dl Sokeria

1-2 tl Vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

4 dl Vehnäjauhoja


Väliin:


Mokkakuorrutusta tai kiinteää hyvää hilloa, esim. Kuningatarhillo käy hyvin.


Kuorrutus:


100 g Voita

2 rkl Tomusokeria

1,5 dl Vahvaa kahvijuomaa

0,5 dl sokeria


Kiehauta voi kattilassa miedolla lämmöllä.

Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä vähän.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää joukkoon vehnäjauho/ leivinjauheseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Painele syvään teelusikkaan taikinaa ja tasoita päältä ja irrota se suoraan leivinpaperille pellille.

Paista 175 astetta noin 12min.

Laita hilloa väliin.

Jos haluat mokkakuorrutuksen väliin, tee näin:

Keitä kahvijuomaa sokeria kattilassa kunnes se muuttuu siirappimaiseksi eli n. 10min.Anna jäähtyä.

Vatkaa voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää kahvijuoma vaahtoon vähitellen, sekoittaen koko ajan.

Levitä täytettä toiselle puolelle pikkuleipää ja paina toinen puoli päälle.

Kierittele pikkuleivät sokerissa.



Pikkuleivät on mukavia tehdä ja tämä ohje on odottanut kovasti tekovaihetta. Täältä löytyy paljon hyviä pikkuleipä ohjeita lisää. http://kotikokki.net/


2 kommenttia:

  1. Oletpa ollut reippaana, kun olet saanut lusikkaleivät pyöräytettyä. Ne ovat minunkin herkkuani, mutta muotoiluvaihe on jäänyt mieleen jotenkin hankalana!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Donna! Mutta nehän ovat helppoja, ihan itsekin yllätyin. Ei muuta kuin sekoitetaan, kun ensin voi sulatetaan. Oikein kivoja näperrellä. Pitää löytää syvä teelusikka ensin. Minulla posliininen pikkulusikka, josta taikina luiskahti hyvin pellille.

    VastaaPoista

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!