sunnuntai 11. lokakuuta 2009

MaisemiaTäällä maaherranpuisto jossa kasvaa todella mahtavia puita.Tsaarin poppeli on Suomen suurin puu. Lisäksi samassa paikassa viihtyvät Balsamipoppelit jotka on myös Suomen suurimmat. Vielä mainitsen Krimin lehmuksen joka on neljänneksi suurin ja toiseksi suurin Punasaarni. Paikka on venerannassa, ihana paikka ja kuten nytkin ,siellä tykkään istuskella ja katsella järvelle. Yksi lempipaikoistani. Lempipaikkoja kyllä löytyy täältä, Kymijoen rannoilta muitakin.
Pikku silta, jonka kaiteilta monet kerrat bongailin kesällä härkälintuja, joutsenia ja muita lintuja, kun ahkerina uurastivat pesää tehdä lähi kaislikossa. Poissa olivat, vain muutama sorsa nuokkui rannalla.Kaunis Lokakuun päivä alkaa jo iltaan hämärtyä. Olen ollut valokuvaamassa kaunista,värikästä syksyistä luontoa. Rannoilla on hiljaista. Nokikanat ja härkälinnut ovat lähteneet "lomalle" lämpimiin maihin.
Pari, kolme nuorta joutsenta oli ruokailemassa kaislikossa. Keltalehtiset puut näyttävät kauniilta sinistä taivast vasten. Miten syksy onkaan kaunis, vaikkakin haikeutta tunnen hetken mielessäni. Käsiä alkoi kylmäämään, jätän joutsenet ja lähden ajelemaan pyörällä kotia kohti. Kotona sytytän muutaman tuikun pöydälle ja nautin kupillisen kuumaa teetä.


Autio ranta hyljättynä. On niin hiljaista. Ei kuulu härkälintujen kähisevää ääntä. Kuikat ja Kanadanhanhet ovat jättäneet pesänsä ja aloittaneet pitkän matkansa kauas pois. Hyvin haikea oli oloni tuolla hiljaisella rannalla ja kaipasin kesää ja lintujen ääniä.

2 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia. Ja mielenkiintoisia tietoja! Oikein odotan kevättä, että saa lukea ja katsella muuttolintujen paluuta!
  Mukava seurata vuodenaikoja myös sinun silmin!

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia Kotiäiti!
  Tuosta puusta täytyy ottaa uusi kuva, kun eihän tuosta selviä, miten suuri tuo on, pitää itse seisoa vierellä, tai joku muu.
  Luonto on kauneimmillaan nyt. Kesällä tulikin otettua paljon kuvia Kanadanhanhista ,voisin niitä ehkä laittaa vielä tännekin. Tämä nyt on sellaista harjoittelua minulle, kun vasta innostuin blogin teosta. Oppia ikä kaikki, ehkä vuoden päästä olen viisaampi.

  VastaaPoista

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!