Lihakaalipiirakka
500g pakastevoitaikinaa
300g valkokaalia
1 sipuli hienonnettuna
300g jauhelihaa
1rkl voita
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
2dl kermaviiliä
1 lihaliemikuutio + vettä
1 muna
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja keitä vähässä vesi määrässä jossa on lihaliemikuutio.Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla voissa. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.Lisää kaali hautumaan vielä hetkeksi lihan kanssa, sekoita siihen kermaviili.Tarkista maku ja anna jäähtyä. Kaaviloi voitaikina levyksi, jätä vähän taikinaa ristikkoon. Vuoraa laakea uunivuoka taikinalla, pistä myös reunoille. Levitä täyte päälle. Leikkaa taikinapyörällä nauhoja ylimääräisestä palasta ja koristele ristikko täytteen päälle. Voitele reunat ja nauhat vatkatulla munalla. Paista 200 astetta noin 40 min.http://kotikokki.net/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!