torstai 15. lokakuuta 2009

Kaalista voi tehdä hyvän piirakan



Lihakaalipiirakka

500g pakastevoitaikinaa

300g valkokaalia

1 sipuli hienonnettuna

300g jauhelihaa

1rkl voita

suolaa

mustapippuria

paprikajauhetta

2dl kermaviiliä

1 lihaliemikuutio + vettä

1 muna

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja keitä vähässä vesi määrässä jossa on lihaliemikuutio.Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla voissa. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.Lisää kaali hautumaan vielä hetkeksi lihan kanssa, sekoita siihen kermaviili.Tarkista maku ja anna jäähtyä. Kaaviloi voitaikina levyksi, jätä vähän taikinaa ristikkoon. Vuoraa laakea uunivuoka taikinalla, pistä myös reunoille. Levitä täyte päälle. Leikkaa taikinapyörällä nauhoja ylimääräisestä palasta ja koristele ristikko täytteen päälle. Voitele reunat ja nauhat vatkatulla munalla. Paista 200 astetta noin 40 min.http://kotikokki.net/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!