Suklaakuorrutettu sitruunakakku
6 kananmunaa
3 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
sitruunajuomaa tai mehua
Sitruunakiisseli:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 sitruunanmehu ja raastettu kuori
3 dl maitoa
2 rkl perunajauhoja
2 dl kuohukermaa
Kuorrutus:
250 g maitosuklaata
n.2 dl kiehuvaa vettä (tilkka konjakkia)
4 tl pikakahvijauhetta
250g voita
3 dl tomusokeria
Koristeeksi marsipaaniruusuja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet nostellen varovasti. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 190 astetta uunin keskitasolla 50-60 min.
Valmista kiisseli sekoittamalla aineet kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja kiehauta. Jäähdytä kiisseli.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kiisseliin.
Halkaise kakku kolmeen osaan ja kostuta sitruunajuomalla.
Levitä kakkulevyjen väliin sitruunakiisseliä.
Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää kahvijauhe kiehuvaan veteen ja jos haluat ,niin mausta konjakilla. Jäähdytä seos.
Sekoita jäähtynyt kahvi suklaaseen.
Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaakahvi voivaahtoon. Kuorruta kakku, tästä jää reunoillekin yllin kyllin.
Koristele marsipaaniruusuilla tai kesällä luonnonkukilla.
Kakku on hyvin säilyvä ja koostumus vain paranee säilyttäessä.
Kannattaa tehdä vaikka 3 päivää juhlaa ennen.http://kotikokki.net/
Kirjoitti seijastiina. Ja kotikokissa löytyy tämä ohjekin profiililla peetu1.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!