sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Pikkuleipiä juhliin...



SUKLAAKUORRUTTEISET PIKKULEIVÄT

250G pehmeää voita
2dl sokeria
1 kananmuna
3rkl kermaa
5dl vehnäjauhoja
1 3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

väliin kuningatarhilloa (minä tein mikrossa itse )
päälle sulatettua maitosuklaata (minä sulatan yhden levyn vesihauteessa)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma vuorotellen.
Sekoita tasaiseksi ja anna jähmettyä muutama tunti kylmässä.

Kauli ohueksi levyksi ja ota siitä pieniä kakkusia muotilla tai pienellä lasilla.
Paista 200 astetta uunin keskitasolla n.12-15min.
Jäähdytä ja jaa pareiksi.
Laita kuningatarhilloa toiselle puoliskolle ja kasta toiset puoliskot sulaan suklaaseen kuvan tapaan osittain.
Anna suklaan jähmettyä ja paina parit yhteen.

Ohje on meillä käytetty vuosia milloin missäkin juhlissa ja kekkereissä. Voidaan jossakin tuntea jopa nimellä ylioppilaat. Keväällä voitkin tehdä ylioppilaita, että lisäät hopeakuulan kosteaan suklaakeksi puolikkaaseen keskelle. Suklaaosio on sitten lippa aivankuin ja hopekuula esittää lyyraa.
Nyt tehdään näitä jouluksi, kuten muinakin vuosina, ja loppuvat kekseistä aina ekana.
Hillona tykkään itse näissä kuningatarhilloa laittaa, jonka teen mikrossa ihan pakastemarjoista näin talvella. Vikkelä marjahillo löytyy kotikokista ja myös tämä ohje.
Linkki ohessa, klikkaa siitä ja pääset suoraan kotikokkiin , profiililla peetu1, siellä minä kokkailen sillä nimellä. http://kotikokki.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!