perjantai 12. maaliskuuta 2010

Makeita bebee leivoksia kahvitteluun





KEVÄISET BEBEELEIVOKSET


200g pehmeää voita
1 1/2dl sokeria
1 muna
4 1/2dl vehnäjauhoja

TÄYTE:

1dl maitoa
1/2dl sokeria
1rkl perunajauhoja
1 muna
75g voita
1 1/2tl vanilliinisokeria
aprikoosi tai appelsiinimarmeladia

KUORRUTUS:

2dl tomusokeria
1 1/2rkl sitruunamehua
keltaista karamelliväriä
nomparelleja

Sekoita, älä vatkaa, pehemä voi ja sokeri.
Lisää muna ja sekoita jauhot taikinaan.
Anna olla kylmässä rauhoittumassa tunti.
Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa pieniä palloja,
litistä ne ja painele pienien leivosvuokien pohjalle ja reunoille.

Paista 175 astetta keskitasolla uunia 15-20min.
Kumoa ja anna jäähtyä.

Mittaa kattilaan maito,sokeri, perunajauhot ja muna.
Sekoita ja kuumenna kunnes sakenee ja
pulpahtaa pari kertaa.
Anna jäähtyä, lisää vanilliinisokeri.

Vaahdota täytteen pehmeä voi ja lisää kylmää vaniljakiisseliä
mukaan vähitellen,
kunnes seos on kuohkean vaaleaa.
Jos käytät hilloa, levitä paistoksien pohjalle ohut kerros
ja täytä vaniljakiisselillä.
Vedä pinta veitsellä tasaiseksi.

Lisää kuorrutuksen sitruunamehu tomusokerin joukkoon
kunnes seos on kiiltävän tasaista tahnaa.
Värjää seos nestetippaan sekoitetulla värillä.
Laita ensin aavistus ja lisää jos on tarpeen.
Levitä kuorrute leivoksen pinnalle veitsellä.
Koristele nomparelleilla.

Ihastuttavia keväisiä leivoksia.
Saattaa tuntua isotöiseltä ,mutta eivät ole lainkaan.
Ottaa kaikki aineet ensin pöydälle ja siitä lähtee aloittamaan.
Lopputulos on makeita ihania leivoksia,
joihin itse hurmaannuin viime keväänä jo kun tein näitä http://kotikokki.net




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun ajattelit kommentoida, se ilahduttaa aina :)
Kiitos!